Set de lentile foto

Olloclip a lansat pe piata un nou set de lentile foto care se adapteaza la smartphone. Olloclip 4-In-One are patru lentile foto diferite: „fisheye”, „wide” si doua macro. Ca si celalate accesorii foto si aceste mici obiective se adapteaza in dreptul camerei smartphone-ului. Deocamdata este dezvoltat doar pentru iPhone și costa aproximativ  70 de dolari.

Tot mai multe companii producatoare de accesorii se orienteaza spre camerele smartphone-urilor. A fost anuntat chiar ai un microscop care functioneaza cu ajutorul unui iPhone. Bodelin, o companie americana specializata in aparatura pentru cercetarea stiintifica, a creat ProScope, un accesoriu care iti transforma smartphone-ul intr-un adevarat microscop.

Foarte important este faptul ca acest dispozitiv se apropie foarte mult de performantele unui microscop de laborator. Aparatul se monteaza precum o carcasa pe telefonul Apple, iar lentila este asezata in dreptul camerei smartphone-ului. Lentilele sunt capabile sa mareasca de pana la 80 de ori, potrivit spuselor celor care au conceput ProScope.

Sursa articolului: ro.stiri.yahoo.com

PS. un articol asemanator: iPhone-ul se transforma in microscop , pentru pasionatii de gadgeturi.

Spune ceva: